Preview Mode Links will not work in preview mode

Jul 27, 2023

Riitoja kotona? Unettomuutta? Selittämätön paine rinnan päällä? Kesälomalla asiat ovat hyvin, arki rullaa ja fiilis on hyvä. Mutta kun töihin paluu häämöttää, ottaa ahdistus vallan. Miten minä ikinä jaksan mennä takaisin?

Jaksossa Erja kertoo kuinka keväällä ei tunnistanut itsessään merkkejä työssä uupumisesta. Olo oli jatkuvasti kiukkuinen ja stressaantunut. Homma helpotti vasta kun arkityö jäi pois. Siispä tässä jaksossa puhumme työuupumuksesta ja miten voimme hoitaa itseämme paremmin työelämän haasteissa. Puhumme uupumiseen johtavista syistä, merkeistä ja vaikutuksista sekä jaamme vinkkejä parempaan stressinhallintaan. 

Työuupumuksella voi olla vaikutuksia sekä työhömme että henkilökohtaiseen elämäämme. Emme ehkä pysty suoriutumaan tehtävistämme niin hyvin kuin haluaisimme. Saatamme jopa kyynistyä! Jos tunnistat jaksoa kuunnellessa itsesi, aloita näistä:

  • Kuulostele itseäsi: Tiedosta omat rajasi ja uskalla sanoa ei, kun tarvitset lepoa. Muista, että sinä olet elämäsi tärkein henkilö, ei lapset, puoliso tai työkaverit vaan SINÄ. 

  • Tee työpäivistä joustavampia: Priorisoi tehtäviä ja muista pitää pieniä taukoja. Ajanhallinta auttaa sinua hallitsemaan työmäärääsi ja välttämään liiallista kuormitusta.  

  • Huolehdi kehostasi: Anna itsellesi aikaa levätä ja syö terveellisesti. Liikunta auttaa vapauttamaan endorfiineja ja antaa energiaa arkeesi. 

  • Ole rohkea ja jaa tunteesi: Älä pelkää puhua tunteistasi tai pyytää apua. Kollegat, ystävät ja esimiehet voivat olla arvokasta tukea. Ja jos eivät ole, ota yhteys työterveyteen! 

  • Rentoudu ja nauti vapaa-ajasta: Muista, että työ ei ole kaikki kaikessa. Harrastukset, lepo ja rentoutuminen ovat yhtä tärkeitä työn vastapainoksi.

Voit kuunnella jaksossa mainitun toisen jaksomme alla olevasta linkistä.

S12E9 Kuolema kuittaa univelat vai kuittaako? Studiossa univalmentaja Miia Soranto

Tarvitsetko uutta suuntaa elämääsi?

Tulevaisuuden minä- valmennus auttaa ja ohjaa omaksumaan kasvun ajattelutavan, jotta vaurastuminen on mahdollista. Kasvun ajattelutavan avulla oikeanlaisten tavoitteiden asettamisen ja saavuttaminen on mahdollista ja unelma arjen luominen on vain aloittamisesta kiinni. Valmennuksen ainutlaatuisuus syntyy verkoston voimasta; oikeanlaisen tuen ja kannustavan ympäristön avulla jokainen meistä voi olla mitä vain. Ainoastaan selityksesi siitä, miksi et ole siellä missä haluaisit olla, pitävät sinut siellä missä et halua olla. 

Autamme sinua omaksumaan kasvun ajattelutavan, jotta pystyt nostamaan elämäsi uudelle tasolle ja kehittymään myös valmennuksen jälkeen. Tarjoamme tarvitsemasi tuen ja työkalut jotta voit alkaa elää unelmiesi arkea. 

Seuraava valmennus alkaa 6.9.2023. Lunasta paikkasi verkkokaupastamme osoitteesta www.naistakomo.fi.