Preview Mode Links will not work in preview mode

Sep 8, 2023

Arkiaamut on pimeitä, lapset huutaa, ruoka palaa pohjaan, esihenkilö ottaa pannuun.. We feel you! 

Syksyllä mieleen hiipii usein muutoksenhalu; jos vaihtaisinkin vaikka työpaikkaa. Ihan luonnollista, aika aikaansa kutakin. Nyt on hetki, jolloin voimme miettiä, mitä seuraavalta lukukaudelta haluamme. Ehkä unelmoimme yrittäjyydestä tai oman polun löytämisestä.  

Monelle Linkedin, tuttavallisesti linkkari, on vielä vieras ja alihyödynnetty työkalu työmahdollisuuksien luomiseen ja tänään kerromme miksi linkkari kannattaa kuitenkin laittaa kuntoon. Olethan jo kuin kala vedessä muussakin somessa, ei tämä sen vaikeampaa ole. 

Miksi linkkari kannattaa olla kunnossa? Se on paikka, jossa voimme rakentaa verkostoja, tuoda esiin osaamistamme ja tehdä itsestämme näkyviä ammattilaisia. Toisin sanoen, meidät löydetään, muutenkin kuin kasvottomien kissavideoiden jakajina.

Ensimmäinen askel LinkedInin hyödyntämiseen on oman profiilin päivittäminen. Varmista, että profiilikuvasi on ammattimainen ja selkeä. Lisää taustakuvaksi bannerikuva, joka kuvastaa ammatillista brändiäsi. Päivitä työhistoriasi, koulutuksesi ja taitosi. Käytä avainsanoja, jotka liittyvät työhösi ja osaamiseesi. 

Linkkaa rohkeasti ja laita viestiä perään, anonyymit linkkaukset on vain ärsyttäviä. Aloita yhdistämällä kollegoita, ystäviä ja muita ammattilaisia, joita tunnet. Verkostoituminen laajentaa näkyvyyttäsi ja tuo sinut lähemmäs kiinnostavia mahdollisuuksia. 

Jaa artikkeleita, blogikirjoituksia tai muita mielenkiintoisia sisältöjä, jotka liittyvät alaasi. Kommentoi ja tykkää muiden julkaisuista ja osallistu keskusteluihin. Aktiivisuus luo näkyvyyttä. 

Etsi ja liity LinkedIn-ryhmiin, jotka liittyvät alaasi. Ryhmät tarjoavat mahdollisuuden keskustella samanhenkisten ammattilaisten kanssa ja oppia uutta. Osallistuminen ryhmiin voi laajentaa ammatillista verkostoasi. 

Mieti myös, mitä haluat saavuttaa LinkedInissä. Onko tavoitteenasi löytää uusi työpaikka, rakentaa ammatillisia suhteita, hankkia uusia asiakkaita vai jotain muuta? Aseta selkeät tavoitteet ja suunnittele toimintasi niiden mukaisesti!Ja ole oma itsesi. Enää ei tarvitse olla virkakielinen, vaan anna ajatustesi ja näkökulmiesi näkyä. Sinähän siellä profiilin takana olet joka tapauksessa.

Me jäämme hetkeksi luovalle tauolle keskittyäksemme alkaneisiin projekteihin, mutta nou hätä! Tilaamalla Naistakomon uutiskirjeen pysyt ajantasalla tärkeistä tapahtumista sekä pääset käsiksi mm.kolmiosaiseen Kukoista ja menesty- webinaarisarjaan, täysin maksutta. @naistakomo tilillä teemanamme on raha koko syyskuun ajan eli tervetuloa myös sinne seurailemaan. 

 

Kuullaan!!Ota meidät myös seurantaan instassa eli: