Preview Mode Links will not work in preview mode

Sep 8, 2019

Syö nuku säästä podin ekan kauden viimeinen jakso on täällä! Jakso on täysi sillisalaatti joten keskustelunaiheita on monia. (Yläfemma sille että viiden jakson tavoite saavutettiin.)

Eka sesonki on ollut hieman kuin speed-deittaus, epämukavaa sekä pelottavaa mutta se paranee onneksi harjoittelemalla.

Jaksossa puhutaan Tobias Schildfatsin kirjasta ”Rahakone”. Pienillä muutoksilla voi muuttaa taloudellista tulevaisuuttaan paremmaksi. (Mutta) Samalla kannattaa varautua siihen että oma sijoitustapa voi olla toisten mielestä erikoinen ja kommentteja voi matkanvarrella tulla.

Paras vinkki kirjasta on kuitenkin toisten auttaminen. Jos itse olet päässyt hyvin matkaan niin muista kertoa nixit ja vinkit niille jotka tulevat perässä. Salakerhot ovat niin out!

Entäs velka vai varallisuus? Eroja on ja tästä myös keskustelua.

Olemmeko me kaikki hölmöjä vai tehdäänkö rahaan liittyvät keskustelut liian vaikeiksi? Mitä Ida ja Ronja toivovat pankeilta koskien ensimmäistä lainaneuvottelua? Myös Korkoa korolle ilmiö saa oman pienen osan tätä sillisalaattia. Paljonko uusi IPhone maksaa? Kannattaako ostaa uusi vai halvempi ja laittaa osa rahoista kasvamaan esim. pörssiin? Mitä tämä voisi tarkoittaa 40 vuoden päästä? Paljonko ostoskärpänen (voi) maksaa pitkällä tähtäimellä? Tästä opimme että ostopäätöstä kannattaa välillä miettiä yönyli.

 

Jaksossa mukana olleet linkit:

https://www.sijoittaja.fi/sijoittaminen/paranna-tuottoa/korkoa-korolle-laskuri/